Fazant met in Noilly Prat en gestoofde witlof

Fazant met in Noilly Prat en gestoofde witlof

Fazant met in Noilly Prat en gestoofde witlof

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

600 g witlof
200 g boter
2 tl suiker
2 dl Noilly Prat
2 fazantenhennen
2 dl kippenfond
300 g paddestoelen

Bereiden


  • De witlof schoon maken en in een met boter ingevette braadpan leggen.

  • De witlof met peper, zout en suiker bestrooien en de Noilly Prat erover schenken.

  • Op de witlof een beboterd velletje aluminiumfolie leggen en hierop enkele schoteltjes leggen, zodat de witlof onder blijft staan.

  • De witlof, met de deksel op de pan, op een klein vuur in 30 minuten gaar stoven.


  • 100 gram boter in een braadpan laten smelten en de met peper en zout bestrooide hennen rondom goudbruin bakken.

  • Een klein scheutje water toevoegen en de fazanten op een matig vuur, met de deksel schuin op de pan, 20 minuten braden.

  • De fazanten regelmatig met de braadjus bedruipen.

  • De mate van gaarheid is te controleren door, na het verwijderen van het touwtje, tussen de poot de borst te kijken.
    De borst moet nog lichtrose zijn.

  • De fazanten uit de pan nemen en onder aluminiumfolie warm houden.

  • Het braadvet uit de pan schenken.

  • De kippebouillon in de braadpan schenken en de aanbaksels met een vork los maken.

  • 1 deciliter witlofkookvocht toevoegen en de saus tot de helft inkoken.

  • De saus op smaak brengen met peper en zout.

  • 50 gram koude boter, van het vuur af, door de saus kloppen (met de staafmixer).

  • De paddestoelen in de rest van de boter op een hoog vuur korte tijd bakken.

  • De borstfilets van de fazant snijden en deze in dunne plakken verdelen.

  • Het vlees op warme borden leggen en de witlof ernaast leggen.

  • De paddestoelen over het vlees scheppen en de saus ernaast schenken.
    TIP:
  • Lekker met aardappelpuree.
  • De pootjes van de fazant kunnen de volgende dag als ze verder gaar gemaakt worden, samen met zuurkool dienen als maaltijd voor twee.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken

    Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes